środa, 9 stycznia 2008

Surówka z kapusty pekińskiej II


mała kapusta pekińska,
2 jabłka,
duża cebula,
15 dag suszonych śliwek,
4 ząbki czosnku,
3 płaskie łyż. majonezu,
3 łyż.gęstej śmietany,
natka,
sok z cytryny-do smaku,
sól,pieprz.

Drobniutko posiekać lub przecisnąć czosnek. Wymieszać majonez ze śmietanką-dodać czosnek. Posiekać kapustę.Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.Zmieszać razem -nasolić,popieprzyć. Śliwki pokroić w paseczki.Obrać jabłka i pokroić w kostkę.
Dodać do reszty składników.Wcisnąć cytrynę.Doprawić, polać sosem-wymieszać.
Posypać natką.

Przepis pochodzi z forum CINCIN.

Brak komentarzy: