mała kapusta pekińska,
2 jabłka,
duża cebula,
15 dag suszonych śliwek,
4 ząbki czosnku,
3 płaskie łyż. majonezu,
3 łyż.gęstej śmietany,
natka,
sok z cytryny-do smaku,
sól,pieprz.
Drobniutko posiekać lub przecisnąć czosnek. Wymieszać majonez ze śmietanką-dodać czosnek. Posiekać kapustę.Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.Zmieszać razem -nasolić,popieprzyć. Śliwki pokroić w paseczki.Obrać jabłka i pokroić w kostkę.
Dodać do reszty składników.Wcisnąć cytrynę.Doprawić, polać sosem-wymieszać.
Posypać natką.
Przepis pochodzi z forum CINCIN.
środa, 9 stycznia 2008
Surówka z kapusty pekińskiej II
Autor: Elżbieta o 17:16
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz