125 g masła ucierać do białości z 250 g cukru i 1 cukrem waniliowym.
Następnie dodawać 5 jaj, po kolei ciągle mieszając, w dalszym ciągu dodać sok z 1 cytryny, 5 kropel olejku cytrynowego oraz 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego - 125 g, dobrze wymieszać.
1 kg twarożku albo serka wymieszać z 1 torebką budyniu o smaku waniliowym, 3-4 łyżkami grysiku, dodać do masy jajecznej.
500 g jabłek obrać i pokroić w 1/8 a potem na 3 części.
Kawałki jabłek wymieszać z masą.
Wysmarować masłem dużą tortownicę, posypać bułką tartą, wyłożyć masę i piec do 2 h w temp. 180 stopni.
Wystudzić sernik w tortownicy i dopiero zimny wyciągnąć.
Smacznego.
wtorek, 25 września 2007
Sernik z jabłkami
Autor: Elżbieta o 15:56
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz