poniedziałek, 17 września 2007

Potrawka z mięsa

Wspaniała dla gości, ponieważ można ją wcześniej przygotować.
1/2 kg wołowiny, 1/2 kg mięsa wieprzowego pokroić w kostkę.
Ponadto potrzeba jeszcze 1/2 kg mięsa mielonego wołowego,
1/2 kg kiełbasy surowej polskiej pokrojonej w plasterki,
1/2 kg cebuli pokrojonej w kostkę,
1/2 kg pomidorów sparzonych, obranych i pokrojonych w plasterki,
1 kubek słodkiej śmietany,
1/4 litra "Chili- Sauce", może być też keczup z chili,
Układać w brytfannie warstwami w kolejności podanej wyżej, przykryć i piec ok. 2 h, następnie odkryć przykrywkę i pozostawić 15 minut w piekarniku. Po upieczeniu doprawić do smaku wg uznania.
Do potrawki podawać świeży chleb pszenny lub bułkę francuską a do picia piwo.

Smacznego!

Brak komentarzy: