Zdrowa, szybka sałatka. aby ja wykonać należy 2-3 piersi kurze pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą do Gyrosa a następnie przekładamy do dużej salaterki.
Po ostygnięciu polewamy obficie ketchupem.
Następnie 2 duże cebule pokrojone w kostkę, na to 8-10 ogórków kiszonych (w orginale konserwowe) także w kostkę. Dalej puszkę kukurydzy i 2 czerwone papryki naturalnie w kostkę. Ostatnia warstwa to kapusta pekińska. Ja dałam białą.
Polewamy obficie sosem z dużego naturalnego jogurtu, 3 łyżek majonezu i czosnku wg uznania.
Po ostygnięciu polewamy obficie ketchupem.
Następnie 2 duże cebule pokrojone w kostkę, na to 8-10 ogórków kiszonych (w orginale konserwowe) także w kostkę. Dalej puszkę kukurydzy i 2 czerwone papryki naturalnie w kostkę. Ostatnia warstwa to kapusta pekińska. Ja dałam białą.
Polewamy obficie sosem z dużego naturalnego jogurtu, 3 łyżek majonezu i czosnku wg uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz