Na zimę a także nadaje się do zjedzenia od razu. Można powiedzieć, iż trudno się jej oprzeć.
Jest dość pracochłonna, ponieważ wymaga krojenia, szatkowania, ale warta poświęcenia.
1 kg marchwi startej na grubych oczkach,
1kg poszatkowanej kapusty, posolonej aby zmiękła,
1 kg cebuli pokrojonej w piórka, bardzo ładnie wygląda czerwona,
1kg papryki czerwonej i żółtej pokrojonej w cienkie paski, ok. 2 cm długości,
1 kg jabłek obranych i pokrojonych w ćwiartki, a te w plasterki,
1 kg ogórków, nieobranych pokrojonych w talarki.
Wymieszać z 2 szklankami oleju, 1 szklanką cukru, 1 szklanką octu. Potrzebna będzie olbrzymia misa. Odstawić na 2 h. Następnie przekładać do słoików i pasteryzować 20 minut.
czwartek, 2 sierpnia 2007
Sałatka wielowarzywna
Autor: Elżbieta o 17:16
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz