Z następujących składników ukręcić ciasto:
250 g mąki,
250 g cukru,
6 jaj,
350 g mąki,
1 torebka cukru.
Podzielić ciasto na dwie części.
Do jednej z nich dodać 2 duże łyżki kakao.
Blachę posmarować masłem i posypać bułka tartą, jasne ciasto wyłożyć na blachę a na nie wyłożyć ciemne ciasto
Na cieście ułożyć osączone wiśnie z 2 słoików kompotu.
Piec w temp. 180 stopni 40 minut.
Ciasto ostudzić w tym czasie przygotować krem:
Ugotować budyń waniliowy, schłodzony utrzeć z 250 g masła, dodać 5 kropli olejku cytrynowego.
Masę wyłożyć na ciasto i polać polewą czekoladową z rozpuszczonej czekolady mlecznej i gorzkiej i 50 g masła.
wtorek, 23 października 2007
Fale Dunaju
Autor: Elżbieta o 16:48
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz